CASE STUDIES

Page 2 of 6   < 1 2 3 4 5 >
MR & MRS LOWE
22 January 2016

After living in their property for a couple of years Mr & Mrs Lowe have concluded the separate kitchen, breakfast room, utility and summer room simply weren’t for themselves and their 2 teenage boys lifestyles.

As the Lowes are friends with a longstanding developer client of RFK’s, both Trevor and builder were asked to come up with a workable scheme.

Trevor, owner of RFK suggested knocking through from the breakfast room into the kitchen and fitting large patio doors overlooking the large garden thus allowing natural light to flood through from front to rear and visa versa whatever the time of day.

In the utility he also suggested knocking through into the summer room and blocking up a not needed door and window to create one large utility come boot room that is ideally suited to a pair of rugby playing teenagers coming in from school.

On consultation with the builder it was agreed this was all possible and that also a large feature ceiling box was the best solution to the issue of extraction.
Read More

MR & MRS HARRIS
20 January 2016

Daren & Helen Harris have 2 teenage children and live in a large village called Brixworth on the out skirts of Northamptonshire. Darren is a director of a building contractor services and consultancy firm. Helen works part time for her husband.

They purchased the property which was round the corner from their old house in order to build a large extension to give them their dream family home.

Darren & Helen came into the show room with their extension plan in November 2014.

They came into the show room with their extension plan in November 2014. They loved our curved display in the showroom which seats two, but wanted seating for six on an island, so we started with that as our design inspiration.

They wanted a Corian surface, J trim gloss door, Neff appliances, including a large hob and downdraft extractor and American fridge, plenty of storage and work surface, they also knew they wanted oak flooring.

Having such a large family room, they did not want the kitchen to be dwarfed by the space nor to be too spaced out that it did not function.
Read More

GLORIA & BRIAN OLIVER
10 July 2015

Gloria and Bryan decided on an extension to their home and increase the size of the kitchen as part of that. The larger space would be more reflective of the rest of the property and in balance with their home. The extension would offer great views of the countryside, and although it was not to be their principle dining space was important to include a seating area, increase storage, functionality and to be in keeping with the rest of the property. Read More

BECKER KITCHEN
23 February 2015

Mr and Mrs Becker wanted to completely update their kitchen to create a bright modern feel with everything streamlined, and to increase storage and usability but to retain their existing American fridge freezer.

As the kitchen was open plan to their dining area it needed to work with both spaces and sit harmoniously within it. Read More

MR & MRS OLIVER
30 January 2015

When Robin and Leonie Oliver decided not to move but to improve their Late Victorian Rugby townhouse they didn’t just want a like for like replacement kitchen,
They needed the whole of the back of the house remodelled to suit their changing lifestyles.

Robin, who makes the commute to the City of London every day, wanted a kitchen that he could come home to relax in and enjoy a quick, no fuss, midweek home cooked meal with a glass of wine. But at the weekend he turns into a serious cook and needed both the kitchen layout and the cooking appliances that could meet these demands and flexibility.

They are great entertainers and the kitchen, being the heart of the home had to able to cope with both formal dinner parties and informal drinks gatherings.
Leonie also wanted a new utility and WC area that she could hide all the laundry in yet be happy to let their many dinner guests use without embarrassment!
As they knew Trevor from RFK and had seen some of the work the company had done previously it was an easy choice to decide to go with them. Especially when Trevor said he could manage the whole project including all of the building alterations. Read More